Home > Excursies

Excursies, lezingen en symposium

De Vereniging organiseert regelmatig voor haar leden een excursie naar bijzondere tentoonstellingen en collecties in binnen- of buitenland. Naast rijke verzamelingen in beroemde musea, kastelen en paleizen worden ook kleine, weinig bekende instellingen en niet-openbare, particuliere collecties bezocht. Deskundigen op het gebied van glas en keramiek houden tijdens deze excursies lezingen die zijn toegespitst op de betreffende tentoonstelling of verzameling. Op de excursies kunnen de leden niet alleen hun kennis over glas en keramiek verbreden, maar op informele wijze kennis maken met gelijkgestemden en experts.

In verband met het Corona-virus en de overheidsmaatregelen gaan de keramiekworkshop op 21 maart en de excursie naar Museum Gouda op 4 april niet door. We hopen voor deze excursies een nieuwe datum te kunnen prikken.

Keramiekworkshop
In een inspirerende omgeving maakt u uw eigen keramische geglazuurde object onder begeleiding van professionele docenten. Gaat u deze unieke ervaring aan?

U kunt kiezen of u een kokervorm, een rechthoekige reliëfvorm of gestapelde vormen op een metalen sokkel komt maken.
Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Alle benodigde materialen zijn aanwezig, u wordt alleen verzocht zelf een werkschortje mee te nemen.

De workshop wordt gegeven aan de Krijnenweg te Bussum.
ER KUNNEN MAXIMAAL 15 PERSONEN MEEDOEN. DUS WEES ER SNEL BIJ!
De prijs van de workshop bedraagt 125,00 Euro Inclusief koffie/thee, een lunch en een drankje


Excursie Museum Gouda
De vereniging organiseert een excursie naar Museum Gouda, geheel in het teken van de tentoonstelling Chris Lanooy Experimentele glazuren (nu al te zien, t/m 17 mei 2020). Pottenbakker Chris Lanooy (1881-1948) is bekend vanwege zijn spectaculaire en experimentele glazuurgebruik, gekenmerkt door druipende glazuren, in elkaar overvloeiende kleuren, glanzend of mat, met abstracte patronen van craquelé of juist decoraties naar de natuur. De tentoonstelling toont werk uit de periode 1907-1919, de tijd dat Lanooy als zelfstandig keramist in Gouda werkzaam was.

In de komende Vormen uit Vuur zal Bert-Jan Baas, expert op dit gebied en tevens gastconservator van de tentoonstelling, schrijven over hoe Lanooy experimenteerde met glazuren. In aanvulling daarop zal Bert-Jan Baas ons ontvangen in Museum Gouda en zowel een aanvullende lezing als een rondleiding over de tentoonstelling geven.


U betaalt slechts 10 euro voor deze excursie, exclusief toegang museum (MK geldig), inclusief een kopje koffie.

 

Inschrijfformulier excursies, lezingen en symposium

Velden met een * zijn verplicht


 

Captcha Code

Click the image to see another captcha.
 

 Cover 243 (1).PNG

Nummer 243

 

Inhoudsopgave nummer 243 (2020/2):

Apothekersgerei uit Arnhem
De inventaris van apotheker Herman Worm archeologisch bekeken
Tim Hoogendijk en Mieke Tolboom

 

Chinese keramiek in middeleeuws Gent
Enkele opmerkelijke vondsten opnieuw onder de aandacht
Jordi Bruggeman

 

Bas van Beek, Copy-CAD
Thimo te Duits

 

Chinees wapenporselein voor Russische tsaren
Cees Broekhof

 

Licht en glas
Glazen meesterstukken van René Lalique
Benjamin Janssens

  

Inhoud/lid worden

© Vormen uit vuur