Home > Excursies

Excursies, lezingen en symposium

De Vereniging organiseert regelmatig voor haar leden een excursie naar bijzondere tentoonstellingen en collecties in binnen- of buitenland. Naast rijke verzamelingen in beroemde musea, kastelen en paleizen worden ook kleine, weinig bekende instellingen en niet-openbare, particuliere collecties bezocht. Deskundigen op het gebied van glas en keramiek houden tijdens deze excursies lezingen die zijn toegespitst op de betreffende tentoonstelling of verzameling. Op de excursies kunnen de leden niet alleen hun kennis over glas en keramiek verbreden, maar op informele wijze kennis maken met gelijkgestemden en experts.


Excursie Museum Gouda, zaterdagmiddag 22 augustus
De vereniging organiseert een excursie naar Museum Gouda, in het teken van de tentoonstelling Chris Lanooy Experimentele glazuren (te zien t/m 30 augustus 2020). Chris Lanooy (1881-1948) is bekend vanwege zijn spectaculaire en experimentele glazuurgebruik, gekenmerkt door druipende glazuren, in elkaar overvloeiende kleuren, glanzend of mat, met abstracte patronen van craquelé of juist decoraties naar de natuur. De tentoonstelling toont werk uit de periode 1907-1919, de tijd dat Lanooy als zelfstandig keramist in Gouda werkzaam was.

In Vormen uit Vuur nummer 242 staat een artikel van Bert-Jan Baas, expert op dit gebied en tevens gastconservator van de tentoonstelling, over hoe Lanooy experimenteerde met glazuren. In aanvulling daarop ontvangt Bert-Jan ons in Museum Gouda en geeft een aanvullende lezing.

Datum: zaterdagmiddag 22 augustus, aanvang: 14.00 uur
U betaalt slechts 6 euro voor deze excursie, exclusief toegang museum (MK geldig)

Er is plek voor maximaal 20 personen in de Catharinazaal (plateelzaal) waar alle stoelen 1,5 m uit elkaar staan.

Gaat u mee? Meld u dan uiterlijk maandag 17 augustus via het formulier of door een email te sturen naar excursies@vormenuitvuur.nl

 

Inschrijfformulier excursies

Velden met een * zijn verplicht


 

Captcha Code

Click the image to see another captcha.
 

 Cover 243 (1).PNG

Nummer 243

 

Inhoudsopgave nummer 243 (2020/2):

Apothekersgerei uit Arnhem
De inventaris van apotheker Herman Worm archeologisch bekeken
Tim Hoogendijk en Mieke Tolboom

 

Chinese keramiek in middeleeuws Gent
Enkele opmerkelijke vondsten opnieuw onder de aandacht
Jordi Bruggeman

 

Bas van Beek, Copy-CAD
Thimo te Duits

 

Chinees wapenporselein voor Russische tsaren
Cees Broekhof

 

Licht en glas
Glazen meesterstukken van René Lalique
Benjamin Janssens

  

Inhoud/lid worden

© Vormen uit vuur