Impressies

Excursie Bob Ernsting
Op vrijdagmiddag 2 juni zijn we met een kleine groep leden afgereisd naar Zuidoostbeemster waar we werden ontvangen in het atelier van keramist Bob Ernsting. Het atelier, gelegen in een schuur achter het ouderlijk huis, bestaat uit verschillende ruimtes die tot het plafond gevuld zijn met keramiek, glazuurproeven en allerlei materialen en gereedschappen. Na alle informatie en vragen over zijn werk en zijn glazuren was het tijd voor ons om de rust en kleur van die prachtige tuin zelf te gaan beleven, die overigens ook is ingericht als beeldentuin. Met een lekker kopje koffie of thee in een beker door Ernsting zelf gemaakt, was het heerlijk nagenieten in de zon.


Excursie Kunstmuseum Den Haag
Vrijdagmiddag 7 april waren we uitgenodigd door conservatoren Jan de Bruijn en Suzanne Lambooy in het Kunstmuseum Den Haag. Hier zijn een aantal mooie tentoonstellingen te zien met keramiek en glas in de hoofdrol. Conservatoren Jan en Suzanne zullen ons in twee groepen flitsrondleidingen geven over de vier tentoonstellingen. Ter afsluiting drinken we gezamenlijk een kopje koffie/thee in het museumcafé, waarna er nog gelegenheid is om zelf verder rond te kijken.


ALV en excursie Royal Delft
Op 11 maart j.l. was het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de vereniging, een jaarlijks terugkomend evenement dat we graag organiseren in combinatie met een leuke excursie. Dit jaar hadden we onszelf uitgenodigd bij Royal Delft. Na een enerverende Ledenvergadering werden we door een rondleider meegenomen het museum en de fabriek in. Al met al een zeer geslaagde dag. Lees het hele verslag op deze website onder ‘excursies’.Excursie Depot Boijmans van Beuningen
Zaterdag 11 februari was het eindelijk zover! De excursie naar het “nieuwe” open depot van museum Boijmans van Beuningen. De excursie bestond uit een interessante lezing van conservator Alexandra van Dongen over de collectie van het Boijmans, maar ook over hoe kennis uit die collectie ervoor heeft gezorgd dat er nu meer en beter gekeken wordt naar objecten op schilderijen van bekende schilders. En een rondleiding door het geweldige gebouw dat het depot is. Lees het gehele verslag op deze website onder ‘excursies’. Hieronder een impressie.Excursie Feest!, Princessehof Leeuwarden
Zaterdag 14 januari 2023 was de eerste excursie van het jaar. Een klein groepje leden reisde af naar Leeuwarden voor de tentoonstelling Feest! Van Pesach en Ketikoti tot Carnaval en Divali in het Princessehof. Laura Smeets vertelde ons over de achtergrond van de tentoonstelling en heeft ons langs alle feesten geleid. Een zeer geslaagde dag. Lees het hele verslag op deze website onder ‘excursies’.