Excursie porseleinkoorts

Leeuwarden 11 juli


Beste leden,

Graag nodigen we u uit voor een excursie naar de tentoonstelling Porseleinkoorts in het Princessehof in Leeuwarden op donderdag 11 juli. De tentoonstelling Porseleinkoorts schijnt licht op het ontstaan van het Europees Porselein en gebruikt Augustus de Sterke en Madame de Pompadour om dit verhaal te vertellen. Bovendien heeft het museum veel bruiklenen bijeengebracht, wat maakt dat er een hoop indrukwekkende stukken te bewonderen zijn. Allemaal van uitzonderlijke kwaliteit. Omdat veel van deze stukken niet vaak reizen, is het extra bijzonder om ze nu in Nederland bij elkaar te zien!

Op donderdag 11 juli worden we rond 14:00 uur ontvangen met koffie, thee en iets lekkers op het museum. Hierna zullen we een rondleiding krijgen van conservatoren Laura Smeets en Denise Campbell, die de tentoonstelling hebben samengesteld. De rondleiding zal 1,5-2 uur duren, dus mocht u uitgebreid het museum willen bezoeken raden we u aan om dit al in de ochtend te doen. Meer informatie over het museum vindt u op https://www.princessehof.nl/.

Gaat u mee? Introducees zijn welkom. Voor deze excursie vragen we een kleine bijdrage. Voor (partner)leden bedraagt deze € 10,- en voor introducees € 12,50. Deze bijdrage is inclusief ontvangst met koffie en/of thee, taart en de rondleiding, maar exclusief entree tot het museum. Een entreeticket tot het museum kost tijdens de looptijd van Porseleinkoorts € 21,50 en met een Museumkaart betaalt u alleen een toeslag van € 5,-. Meer informatie over ons partnerlidmaatschap vindt u hier.

U kunt zich t/m 1 juli opgeven door het formulier onder aan deze pagina in te vullen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Wij willen u vragen om bij uw aanmelding aan te geven of u akkoord gaat met de (online)publicatie van foto’s die gemaakt worden tijdens de excursie. Foto’s worden nooit beschikbaar gesteld aan derde partijen.

Mocht u overigens niet kunnen wachten en meer willen horen over de thema’s rondom de tentoonstelling Porseleinkoorts, dan kunt u zich ook aanmelden voor het (Engelstalige) symposium, dat in het museum georganiseerd wordt op 14 juni. Voor meer informatie daarover klikt u hier.

We hopen u 11 juli te mogen ontmoeten in Leeuwarden!

Liefs,

De excursiecommissie
Jamilla en Marleen

Inschrijven voor "Excursie porseleinkoorts"

11 juli 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Maak een keuze*
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.