Winnaar Publieksprijs 2023

Het kunstwerk ‘Bissiby’ van Liesette Braams heeft is de winnaar van de Publieksprijs van de Nationale Keramiekprijs 2023! Tijdens de stemronde kreeg haar kunstwerk maar liefst 712 stemmen.


Bissiby, materiaal: wit bakkende klei 474 chamotte 40% 0-0,1mm 1040 graden
Afmetingen: 113 x 18,5 x 11 cm. Lisette Braams

Lisette Braams: ‘De opdracht voor dit werkje was iets te maken wat betrekking had op mij voor een paar vrienden (25 man) die de Alpe d’Huzes gingen bedwingen voor het KWF. Het werd een bezig bijtje met allerlei symboliek in mijn strijd tegen kanker. O.a de bij staat voor leven, zonder bijtjes geen bestuiving, blauw voor het type kanker,de vleugels glazuurde ik parelmoer omdat elfjes ook glitterend vleugels hebben het cijfer 11 omdat ik 11-11-71 geboren ben en er in “eleven” (Engels) leven staat en 11 is mijn startnummer bij het autoracen wat een andere hobby van mij is en een grote mond omdat ik in bandjes zing en m’n lijflied ondertussen , “I will survive” geworden is. De bij ging uiteraard mee naar Frankrijk en heeft daar allerlei avonturen beleefd.. ik vecht door tegen de naweeen van mijn kanker. Na 27 operaties mag ik mezelf een medisch wonder noemen en balanceer ik volgens m’n professor op een dun lijntje dus ik denk dat mijn volgende creatie iets word met een ballerina..????’


‘Lost and found’ van Bertien Gravesteijn volgt op de tweede plaats met 503 stemmen. Met 462 stemmen eindigde ‘Emergence’ van Ralph Bouhuisen op de derde plek.

Liesette Braams wint € 500 en mag haar werk ‘Bissiby’ ook exposeren tijdens de verkoopexpositie bij EM Studio Gallery in Amsterdam van 27 januari tot en met 4 februari.