Re-iterations: on the threshold

Amsterdam t/m 19 oktober


‘Re-iterations: on the threshold’ – Deze nieuwe serie werken van beeldhouwer en keramist Nick Renshaw (1967, UK) verkent, herinterpreteert en onderzoekt veel van de thema’s en interessegebieden die de in Amsterdam wonende kunstenaar tijdens zijn drie decennia lange en veelzijdige carrière hebben beziggehouden. Interpretaties en visualisaties van de menselijke vorm, hetzij als onderwerp, als metafoor of drager van visuele elementen, zijn consistente thema’s in het werk van Nick Renshaw. Deze thema’s zijn nu verder ontwikkeld en vormen de basis voor de nieuwe serie werken afzonderlijk én de tentoonstelling als geheel.


Nick Renshaw zal verschillende aan elkaar verwante series middelgrote keramische sculpturen bij Projectruimte BMB tentoonstellen, elk gebaseerd op de menselijke figuur, en elk een weerspiegeling van een serie uit voorgaande jaren. De sculpturen worden op de grond, op sokkels, en aan de wand gepresenteerd, en tonen allemaal het vermogen van de kunstenaar om klei, gebakken keramiek en de diverse oppervlaktebehandelingen op poëtische wijze te combineren.

De locatie van de aankomende presentatie, BMB in de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam, herinnert aan de vele eerdere solotentoonstellingen van de kunstenaar. Renshaw werd voorheen vertegenwoordigd door Galerie De Witte Voet | Annemie Boissevain tot de galerie in 2017 sloot, hij had daar talloze presentaties slechts een paar deuren verder in de Kerkstraat.  …..

Deze tentoonstelling is in samenwerking met Annemie Boissevain | Galerie De Witte Voet.

Projectruimte BMB Kerkstraat 129A
Amsterdam
www.galeriebmb.nl
Open vrijdag en zaterdag 12.30 – 17.30 uur en op afspraak