Terra’s Figuratieven

Delft 18 maart t/m 6 mei


Galerie Terra Delft presenteert een collectie figuratieve beelden, kunstwerken die een interpretatie zijn van de zichtbare werkelijkheid met de mens als onderwerp. Uit archeologische vondsten blijkt dat het maken van objecten in klei intrinsiek met de mens verbonden is, zowel op functioneel als op beeldend vlak, als sinds de prehistorie. De hedendaagse kunstenaars die bij Terra Delft hun beelden presenteren variëren in techniek en uitvoering. Er zijn beelden die confronteren en er zijn beelden die plezieren. De gemene deler is de herkenbaarheid en authenticiteit van de werken.

Mariëtte van der Ven, Mine, 2023

Deze groepstentoonstelling bevat beelden van JP Hol, Marja Hooft, Marc Janssens, Stephanie Marie Roos en Mariëtte van der Ven. De werken in de tentoonstelling zijn spannend en aantrekkelijk en bestaan uit louter mensbeelden. De sculpturen zijn met de hand opgebouwd uit aardewerk of porselein, gedecoreerd met glazuur, engobes, gips of acrylverf. Alle werken zijn uniek en doorleefd. Elk individu in deze groep kunstenaars toont zijn kwaliteit en doet de kijker beseffen dat hier een bovengemiddelde collectie getoond wordt. Deze expositie is een vervolg op eerdere figuratieve tentoonstellingen in de Delftse galerie. Dit is inmiddels de zesde editie van Terra’s Figuratieven.

Sinds 1986 presenteert Galerie Terra Delft onder leiding van de galeriehouders Simone Haak en Joke Doedens, een veelzijdig aanbod in de hedendaagse keramiek. Galerie Terra Delft is gevestigd in het historisch centrum van Delft.

Nieuwstraat 7
2611 HK Delft
www.terra-delft.nl