TEFAF Maastricht

Maastricht 7 t/m 14 maart


Tefaf Maastricht 2024 vindt dit jaar plaats gedurende acht dagen, tegenover de elf dagen die het in voorgaande jaren duurde. Wereldwijd wordt de Tefaf beurs erkend als de meest prestigueuze kunstbeurs voor kunst, antiek en design. Tefaf Maastricht 2024 laat meer dan 7000 jaar kunstgeschiedenis zien. Van wat voor soort kunst u ook liefhebber bent, bij de TEFAF komt iedere kunstliefhebber en kunstverzamelaar aan zijn of haar trekken. Ook die van glas en keramiek trouwens. Maar ook van sieraden tot beeldende kunst. Van oude meesters tot moderne kunst. Er zijn 275 kunsthandelaren uit 20 landen aanwezig. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen, met de ruim 35.000 kunstobjecten die aanwezig zijn.Deze editie van Tefaf omvat een aantal nieuwe initiatieven. Hiermee speelt de organisatie in op diverse ontwikkelingen, trends en verzoeken van deelnemers en stakeholders. Zo zal de beurs compacter worden qua duur, zal de samenwerking met de stad en regio intensiever zijn en zal Tefaf inspelen op nieuwe generaties. De beurs vindt dit jaar plaats van donderdag 7 tot en met donderdag 14 maart, drie dagen korter dan voorgaande edities. Dit besluit is genomen op wens van de meeste deelnemers. Veel exposanten nemen wereldwijd deel aan meerdere beurzen per jaar. Een kortere beursduur vergroot de aantrekkelijkheid van Tefaf Maastricht, zodat de beurs de beste galerieën ter wereld kan blijven presenteren. De focus blijft op kwaliteit boven kwantiteit.


Tefaf in de stad en regioMeer dan ooit wordt in 2024 de samenwerking opgezocht met de stad en regio. Tefaf is niet alleen voelbaar in het MECC, maar in de hele stad en regio. De internationale allure die Tefaf naar Maastricht brengt, is overal zichtbaar. Tefaf gaat in gesprek met sleutelfiguren uit de stad en regio, zoals hoteliers, winkeliers, culturele instellingen en de universiteit. Het doel van deze versterkte samenwerking is om het MECC en de regio nog aantrekkelijker te maken voor internationale cultuurliefhebbers en hen langer te laten verblijven, ook door de week.

Nieuwe generaties
Met een speciale programmering richt Tefaf zich op nieuwe generaties en een breder publiek. Zo zal de nadruk in 2024 liggen op degenen die interesse hebben in kunst, maar nog geen grote ervaring hebben met het verzamelen ervan. Er wordt veel aandacht besteed aan de verschillende manieren waarop je naar objecten uit 9.000 jaar kunstgeschiedenis kunt kijken, bijvoorbeeld door de ogen van een museumconservator of een hedendaagse kunstenaar.


Openingstijden Tefaf 2024 Maastricht
Donderdag 7 maart en vrijdag 8 maart alleen op uitnodiging
Zaterdag 9 maart t/m donderdag 14 maart: 11.00u -19.00

Bereikbaarheid
Met de auto: de Tefaf vindt plaats in het MECC. Geef in de navigatie aan Forum 100 in Maastricht. 
Met de trein: het MECC ligt op loopafstand van treinstation Maastricht Randwijck, overstappen op station Maastricht Centraal.