NLArnhem2008SoupbowlsCa1759-70ArnhemMMKA450.jpg

Hans Ressing in Memoriam

Van 1988 tot en met 2000 heeft Hans Ressing deel uitgemaakt van het bestuur van onze vereniging, een aantal jaren was hij actief als vicevoorzitter. Naast zijn drukke praktijk als huisarts in Delft vond hij tijd om te publiceren, en schreef hij vele artikelen in het Mededelingenblad, later Vormen uit Vuur. Zo maakte hij kort na zijn aftreden als bestuurslid het themanummer ‘Delfts aardewerk in Dyrham Park’ (Vormen uit Vuur 2000/4).

 

In 1994 schreef hij met zijn echtgenote Jacobien in Vormen uit Vuur het artikel ‘Een vreemde terrine: Brusselse faience?’ Ook schreef hij samen met haar en Kristin Duysters het boek ‘Arnhemse faience een Europees avontuur’.

 

Zijn wellicht meest invloedrijke artikel verscheen in 1989 in Mededelingenblad 134 met de titel: ‘Frankfurter Fayencen aus der Zeit des Barock’. Daarin beschreef hij op een overtuigende manier dat veel stukken in de tentoonstelling voorbarig waren toegeschreven aan Frankfurt.

 

Als bestuurslid gedenken we hem  als een wijs en geduldig man die op ceramiekgebied gewend was om over de grens te kijken.  

 

Cees Broekhof, voorzitter

© Vormen uit vuur