Vaas Lap.jpgThemamiddag Geert Lap in Museum Boijmans Van Beuningen

Op zaterdag 1 december wordt in Museum Boijmans Van Beuningen een themamiddag rond keramist Geert Lap gehouden. Diverse sprekers, waaronder conservatoren Mienke Tomas en Nora Leijen, zullen spreken over het werk en leven van Geert Lap. Na de pauze zal het laatste interview met Geert Lap vertoond worden in het auditorium.

 

Geert Lap
Geert Lap (Venlo 24 december 1951 – Amsterdam 26 april 2017) volgt zijn opleiding grotendeels aan de Rietveld Academie in Amsterdam onder leiding van de keramist Jan van der Vaart. Hij studeert af met de gerenommeerde keramisten Babs Haenen, Barbara Nanning en Irene Vonck. Hoewel elke keramist zijn eigen pad volgt, is het werk van Lap niet in een trend of tijdsgeest te plaatsen en neemt het een bijzondere plek in de keramiekgeschiedenis in. Zijn oeuvre straalt een ongekende sereniteit, eenvoud en harmonie uit. Geert Lap streeft een uitzonderlijke perfectie na. De vorm die hij in gedachten heeft, moet precies zo uitgevoerd worden. Het resultaat telt en niets wordt aan het toeval overgelaten. In het werk van Lap versterkt de juiste kleur de vorm. In zijn streven naar perfectie ontwikkelt hij een eigen vocabulaire taal en kleursysteem. De kleurendriehoek, te zien in de tentoonstelling, is dan ook een van zijn belangrijkste werken uit zijn oeuvre.

 

Juist omdat Geert Lap trouw blijft aan zijn eigen gedachten is zijn werk sterk en geliefd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn werk nationaal en - als een van de weinige Nederlandse keramisten - internationaal geroemd en verzameld wordt.

 

Programma en aanmelding
De toegang tot dit evenement is gratis (exclusief entreeticket tot het museum). Zie het programma op de website van Museum Boijmans Van Beuningen.


Excursie
Leden van de Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas zijn reeds door de Excursiecommissie op deze interessante activiteit geattendeerd.

 

© Vormen uit vuur