Nobuhiko Tanaka.jpeg

Expositie Nobuhiko Tanaka
Modern Japans porselein in Amsterdam

Bij Time & Style in Amsterdam wordt tot en met 9 december a.s. het werk van de artiest Nobuhiko Tanaka geëxposeerd. Er zijn in totaal 400 werken te zien en te koop, variërend van theepotten en koppen tot borden, schalen en vazen. Elk object in deze expositie is handgemaakt door Tanaka.

 

Schoonheid
De ideologie van ‘praktische schoonheid’ komt tot leven in zijn werk, dat niet alleen gemaakt is om naar te kijken maar ook om een plaats in het dagelijks leven van de moderne mens in te nemen. Zijn porselein wordt gekenmerkt door levendige kleuren, die het resultaat zijn van een combinatie van traditionele technieken en experimenten.


Keramiek studies
Geïnspireerd door zijn activiteiten op de keramiek club van zijn voormalige universiteit in Tokyo, studeerde Nobuhiko Tanaka keramiek studies op een vakschool, waarnaar hij gewerkt heeft bij een keramiek werkplaats waar artiesten honderden werken per dag produceerden. Deze ervaringen hebben geleid tot de opening van zijn eigen studio in 1994.


Onnavolgbaar werk
Van het mixen van de klei en het glazuur tot het vormen van objecten aan het pottenbakkerswiel, het maken van patronen, glazuur aanbrengen en het ovenproces, Tanaka vertrouwd op zijn bekwaamheid om onnavolgbaar werk te creëren. Tanaka’s porselein is slank, met duidelijke verhoudingen die de natuurlijke vormen belichamen. Wanneer u de werken oppakt, voelt u de aardse textuur van de klei tegen uw hand in zijn lichtheid.


Verscheidenheid aan kleuren
De verscheidenheid aan kleuren die zijn werk verfraaien zijn het resultaat van Tanaka’s gevoeligheid en nieuwsgierigheid. Door de warmte van de vlammen in de oven is zijn porselein doordrenkt met het rood en paars van koper, het blauw van kobalt en het groen en bruin van ijzer. De harmonie van kleuren van de verschillende glazuren en patronen, gecreëerd door gebruik te maken van traditionele technieken gecombineerd met duidelijke proporties brengen functionele schoonheid naar het moderne leven.

 

Fans
Zijn exposities in Time & Style Japan worden gretig bezocht door fans vanuit het hele land. Zijn meest recente werk betreft het creëren van servies, exclusief te gebruiken door een beroemd zojuist geopend restaurant in Tokyo. Deze expositie bij Time & Style is zijn eerste expositie in Europa. 

 

Time & Style
Time & Style is een Japans interieur merk dat de eerste winkel in Amsterdam geopend heeft in 2017. De winkel biedt een grote collectie zelf ontworpen Japanse meubelen en servies dat is gemaakt door de meesters van hun vak in Japan. De producten zijn functioneel en voor het moderne, dagelijkse leven - functioneel, en ontworpen om generaties lang mee te gaan zowel kwalitatief als esthetisch.

 

TIME & STYLE Amsterdam
Marnixstraat 148
1016 TE Amsterdam
+31 (0)20 210 3176  
www:timeandstyle.nl 
e-mail: info@timeandstyle.nl

 

Meer informatie over Time & Style is teven te vinden in de brochure: 

TIME & STYLE.pdf

© Vormen uit vuur