Romijn-front-e1523366808286.jpgDirk Romijn - 1946 – 2017 - Overzichtstentoonstelling

Als hommage aan een van de meest consistente keramisten in Nederland organiseert Galerie Terra Delft dit retrospectief. Al sinds het begin van zijn carrière als keramist behoren de vazen en kandelaars van Dick Romijn tot de collectie van de galerie. Bij de tentoonstelling is een catalogus met afbeeldingen van het merendeel van zijn werken (36 pag.).

 

Aan het eind van zijn leven zocht de bevlogen keramist Dick Romijn contact met Simone Haak en Joke Doedens van Terra Delft. Hij verzocht hen zich te ontfermen over zijn professionele nalatenschap. Vazen uit alle periodes van zijn leven zijn nu nog eenmaal samengebracht en geven een mooi beeld van zijn ontwikkeling als kunstenaar.

 

De grote liefde voor bloemen en planten, die Dirk Romijn ook uitleefde in zijn tuinen, brengt hem ertoe vazen te ontwerpen die recht doen aan de kenmerken van een bepaalde bloem: de kleur van de bloem, de lengte van de steel, maar ook of die houtachtig en stevig of juist slap is. Onder in de vaas maakt hij soms een opzetje of enkele richels om stelen steun te bieden. Het samenspel van vaas en bloem is zo belangrijk, dat hij de galerie verzocht heeft de vazen te exposeren met de door hem daarbij gekozen bloemen.

 

De verfijnde glazuren kiest Romijn zeer bewust. Zelden maakt hij een vaas in meerdere kleuren. Zijn grote kennis van glazuur heeft hij gedeeld met vele keramiekstudenten op de Gerrit Rietveld Academie.

 

Openingstijden

Te zien tot en met 19 mei 2018

woensdag t/m vrijdag 11 - 18 uur

zaterdag 11 - 17 uur

1e zondag vd mnd 13 - 17 uur

 

Meer informatie

www.terra-delft.nl

© Vormen uit vuur