draaidemonstratie-300x225.jpg

Open dagen en Open Studio weekend bij Pottenbakkerij Hoogland

Op zaterdag 21 en zondag 22 april organiseert Pottenbakkerij Hoogland Open Dagen/Open Studio Weekend. Iedereen is welkom om te komen kijken hoe er in de pottenbakkerij wordt gewerkt. Het Open Dagen/Open Studio Weekend wordt dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd.


Er worden diverse demonstraties gehouden. Zo worden er potten gedraaid en er is te zien hoe met behulp van kwasten, penselen en ringeloren werk met verschillende engobes wordt beschilderd. Imants Ancans zal met zijn leerlingen van Keramiekcentrum de Tiendschuur Tegelen op beide dagen raku-stook demonstraties verzorgen. Er wordt een videofilm getoond waarop U het hele proces van kleibereiding, draaien, afwerken, decoreren, glazuren en stoken te zien krijgt. Ook is er dan de gelegenheid om in een gemoedelijke sfeer, met ons over ons werk van gedachten te wisselen.


Tijdens het hele Open Dagen/Open Studio Weekend is er in de pottenbakkerij te zien hoe er potten worden gedraaid op de draaischijf. Niek Hoogland geeft diverse demonstraties van de verschillende decoratie technieken die worden toegepast in de Tegelse pottenbakkerij. Ook is er de gelegenheid om informatie in te winnen over de diverse workshops die wij geven. In de winkel van de pottenbakkerij wordt nieuw werk van Pim van Huisseling en Niek Hoogland gepresenteerd. Iedereen is welkom en de koffie en thee staan klaar.

 

POTTENBAKKERIJ HOOGLAND
Pim van Huisseling & Niek Hoogland
PARKSTRAAT 11 B
5935 BM STEYL
TEL 0(031)77-3736775
info@niekhoogland.nl
www.niekhoogland.nl

 

Zoals altijd raden wij iedereen die ons komt bezoeken aan dit te combineren met een bezoek aan Keramiekcentrum de Tiendschuur Tegelen op nog geen 2 kilometer van onze pottenbakkerij.

© Vormen uit vuur