silke-wellmeier-1.jpg

Najaarsexposities

Terra Delft

 

Drie nieuwe exposities dit najaar in galerie Terra in Delft:

 

Echo van Majiayao

Een groep internationale keramisten gingen met Galerie Terra Delft en Jackson Li van het Sanbao Internationaal Keramiek Instituut in Jingdezhen (CN) het avontuur aan van een werkperiode in de Chinese stad Lintao, op een steenworp afstand van het dorp Majiayao, waar in de twintiger jaren van de vorige eeuw Neolithisch, beschilderd aardewerk werd gevonden.

 

De kunstenaars zijn gevraagd na terugkomst in eigen atelier een aantal werken te realiseren waarin de ervaring van het project in Majiayao verwerkt is. Deze collectie hedendaagse keramiek wordt getoond met een verwijzing naar de neolithische potten, de oorsprong.

 

Deelnemers:

Morten Løbner Espersen – Denemarken / Mieke Everaet – België / John Higgins – Groot Brittannië / Marc Janssens – België / Liesbeth Kamp – Nederland / Jackson Li – China / Jay Lu – Nieuw Zeeland / Martin McWilliam – Duitsland / Mechtild Paauwe – Nederland / Saskia Pfaeltzer – Nederland / Paul-Robin Sjöström – Zweden / Hidemi Tokutake – Japan / Vilma Villaverde – Argentinië

 

3 september t/m 2 oktober 2022

 

 

Mariëtte van der Ven solo

In deze solo-tentoonstelling toont Mariëtte van der Ven haar nieuwste werken; figuratieve beelden in keramiek. Het is een serie intrigerende beelden die altijd een eigen karakter hebben en niet perse gemaakt zijn om te plezieren. Het grote vakmanschap en de verrassende onderwerpen van Van der Ven zijn boeiend en uniek.

 

8 oktober t/m 19 november 2022

 

 

Silke Wellmeier; winnaar Delftse Keramiek Dagen 2022

De winnaar van de eerste editie van de Delftse Keramiek Dagen is Silke Wellmeier. Onderdeel van deze prijs is deze solo tentoonstelling bij Galerie Terra Delft.

 

Silke zal in deze tentoonstelling een uitgebreid repertoire laten zien van haar werk in porselein. Ze is een maatschappelijk geëngageerd kunstenaar die de democratie en het klimaat als belangrijke thema's beschouwt. Zij ziet cultuur als een brug om verschillen te slechten en mensen te verbinden.

 

www.terra-delft.nl

 

 

 

 

 

© Vormen uit vuur