Asian Decorative Art Auction 11 (2).jpg

Asian Decorative Art Auction

Hessink’s

 

De Yīng Huā-collectie, de grootste privécollectie Aziatische kunst die ooit op een veiling is aangeboden, zal in 2022 gedurende een periode van 12 maanden zowel online als live bij Hessink's te koop worden aangeboden. De eerste veiling vindt plaats op 16 mei 2022.

 

De Yīng Huā-collectie is met 4.500 werken de grootste collectie Chinese kunst in particuliere handen.

 

Deze uitgebreide collectie kunstwerken en artefacten werd verzameld over een periode van 45 jaar. Het grootste deel van de collectie bestaat uit stukken van hoge kwaliteit, die door de eigenaar rechtstreeks in Hong Kong zijn gekocht in de jaren ‘80 en ‘90 van de laatste eeuw.

 

De collectie bevat enkele van de mooiste Chinese kunstwerken uit de late 20e eeuw, met categorieën zoals porselein, jade, bronzen en Chinese meubels.

 

"We zijn absoluut verheugd om onze Aziatische veilingen van dit jaar af te trappen met de Yīng Huā Collection, 's werelds grootste collectie Chinese kunst van één eigenaar", zegt Richard Hessink, directeur van Hessink's International Fine Art Auctioneers, Zwolle in een persbericht.

 

Hoogtepunten zijn een serie Chinese propagandategels en een porseleinen kalligrafieplaat van de beroemde Zhu Danchen, meester van kalligrafie op keramiek, en een schaalmodel van een bronzen strijdwagen van de eerste qin-keizer, getrokken door vier terracotta paarden, naar het origineel uit het Mausoleum van de Eerste Qin-keizer (Qin Shi van de Qin-dynastie (221 - 207 voor Christus), en een verzameling zeer grote en fijn beschilderde Chinese Famille roze vazen.

 

Bijzonder interessant zijn ook de stukken gemaakt door het Chinese Staatsonderzoeksinstituut voor keramiek, waar Chinees porselein werd gemaakt voor de hoogste en belangrijkste ministers en buitenlandse notabelen. Sommige werken zijn unieke creaties, terwijl andere in massa werden geproduceerd in partijen van enkele honderden tegelijk.

 

De eerste verkoop vindt plaats op 16 mei, getiteld: Asian Decorative Art, en bevat 291 werken uit de Yīng Huā-collectie.

 

www.hessink.com

© Vormen uit vuur