Markt, Delft.jpg

Delftse Keramiek Dagen in een nieuw jasje

25 + 26 juni 2022

 

Delft ademt de geschiedenis van keramiek en eDelfts Blauw en dat mag internationaal uitgedragen worden! Op 25 en 26 juni worden de Delftse Keramiek Dagen georganiseerd in het historische centrum van de stad. Omringd door gezellige terrassen, musea en galeries maakt deze markt een meerdaags bezoek aan de stad van het Delfts blauw meer dan de moeite waard.

 

Stichting Keramiek Promotie Delft (SKPD) organiseert een jaarlijkse hoogstaande markt met keramiek die kwaliteit en diversiteit toont. Hiervoor zijn keramisten uit Nederland en vier andere Europese landen uitgenodigd die op de markt hun werk zullen verkopen, waaronder Karin Bablok, Elke Eder Eich (Duitsland) Jean Paul Lanfreau (Frankrijk), Margot Thijssen (België), Nela Tréšková (Tsjechië) en Ricus Sebes (Duitsland en winnaar Keramiekmarktprijs in Oldenburg, Duitsland).

 

Ook kan het publiek tijdens de keramiekmarkt andere keramiekgerelateerde activiteiten bezoeken. Zoals het Royal Delft Museum en fabriek Royal Delft, en in de Oude Kerk is een expositie te bewonderen genaamd ‘De Echo van Majiayao’, waarvoor internationale kunstenaars werk hebben gemaakt naar aanleiding van hun werkperiode in China. Verder is een bezoekje aan Galerie Terra Delft ook de moeite waard. Tijdens de Delftse Keramiek Dagen is hier een internationale vazen tentoonstelling te zien.

 

https://www.skpd.nl/

© Vormen uit vuur