Campagnebeeld KOREA. Poort naar een rijk verleden (434 x 600).jpg

KOREA. Poort naar een rijk verleden

Keramiekmuseum Princessehof

 

Tegenwoordig kennen we Korea van merken als Samsung en Kia, de ongekende populariteit van K-Popbands zoals BTS, de Koreaanse keuken en de Oscarwinnende film Parasite.

 

Met de grote Koreatentoonstelling duikt het Princessehof in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van de keramiek die in Korea zo verweven is met de tradities. Topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul komen voor het eerst naar Nederland. Van betoverend celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode tot muziekinstrumenten en kostuums van het Gugak Centre in Seoul en Museum Volkenkunde in Leiden.

 

Ook toont het Princessehof spraakmakend werk van drie hedendaagse Zuid-Koreaanse kunstenaars: Yee Sookyung (1963), Juree Kim (1980) en Kyung-Jin Cho (1987). Bij de tentoonstelling hoort een uitgebreid activiteitenprogramma met lezingen van de conservator, talkshows waarin de actualiteit van Noord- en Zuid-Korea wordt besproken, workshops en een buitenbioscoop. Ook maakte Miss Podcast Mischa Blok een speciale podcast voor bij de tentoonstelling.

 

16 oktober 2021 - 4 september 2022

 

www.princessehof.nl

© Vormen uit vuur