20-11 Michael Cleff -1 (2).jpg

3M Internationaal

Trio-tentoonstelling met abstracte en monumentale keramische objecten bij Galerie Terra Delft

 

Een tentoonstelling waarbij drie keramisten van statuur bij elkaar komen: unieke objecten van Mieke de Groot, Martin McWilliam en Michael Cleff. Zij tonen beelden die qua kwaliteit corresponderen, maar verschillen in techniek.

 

Mieke de Groot maakt abstracte objecten, uitgevoerd in verschillende kleuren en voorzien van ritmische patronen. Haar autonome werken etaleren haar enorme ervaring met glazuur- en oxidegebruik. Dit manifesteert zich, na het stoken, in een breed scala aan meest matte kleuren. De vormen ogen robuust, terwijl de reliëfpatronen een zekere elegantie en lichtvoetigheid veroorzaken.

 

Martin McWilliam is alom geprezen om zijn pot- en vaasvormen, waarbij hij speelt met de dimensies; zijn werk suggereert een niet bestaande diepte. Het stoken in een houtoven zorgt voor een ‘huid’ die ongecontroleerd getekend wordt. Nu heeft hij de herkenbare vormen versneden en getordeerd teruggeplaatst. Verticale glazen pijlers separeren de elementen van het beeld. Het industrieel ogende glas contrasteert met de grijs-bruine keramiek.

 

Michael Cleff maakt architectonische vormen die kunnen hangen en staan. In deze tentoonstelling is een aantrekkelijke variatie te zien in vorm en kleur. De basis van zijn werk is meestal grijs en hier wordt vervolgens summier kleur aan toegevoegd. Cleff toont naast zijn keramische objecten nu ook een aantal foto’s. Ingelijst en wel tonen zij details van zijn objecten die, geïsoleerd en uitvergroot, associaties met landschappen en de natuur oproepen.

 

4 december ’20 t/m 16 januari ’21

www.terra-delft.nl

 

© Vormen uit vuur