lalique 2020 10.jpg

La Réunion - juwelen voor de beau monde

Lallique Museum

 

Sinds dinsdag 27 oktober jongstleden is de nieuwe juwelententoonstelling 'La Réunion - juwelen voor de beau monde' te zien in het Lalique Museum. In deze tentoonstelling worden zeldzame topstukken van René Lalique en tijdgenoten getoond. Een van de topstukken is een onlangs door het museum verworven 'plaque de cou' (halssieraad), dat heeft toebehoord aan een Franse markiezin.

 

Het onlangs verworven juweel is samen met talrijke andere juwelen van Lalique en tijdgenoten te zien in een tijdelijke juwelententoonstelling, die een nieuw onderdeel vormt van ‘Koninklijk Licht’. De tentoonstelling is mede tot stand gekomen dankzij juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van onder andere het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch, die in samenwerking met de conservator van het Lalique Museum bij het publiek onbekende Nederlandse private juwelencollecties in kaart heeft gebracht.

 

Speciaal voor degenen die ons museum momenteel niet kunnen of durven te bezoeken, iser een prachtige Lalique-video/digitale tour gemaakt. Deze is mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. In de video wordt aandacht besteed aan het leven en werk van René Lalique en krijgt de toeschouwer een inkijk in ons museum. Daarnaast komt een tweetal vrijwilligers aan het woord. Het resultaat is zeer de moeite waard!

De video is te bekijken op youtube.

 

www.laliquemuseum.nl

 

© Vormen uit vuur