Royal Delft naar Milaan

Milaan 18 t/m 23 april


Geen mooier visitekaartje voor de Nederlandse keramiek dan onze nationale trots Delfts Blauw. Van 18 tot 23 april 2023 presenteert Royal Delft zich tijdens Salone del Mobile in Milaan. Met deze deelname zet Royal Delft het merk op een toonaangevende plek voor een internationaal publiek in de spotlight. De inhoud van de presentatie staat in het thema ‘Out of the Blue, into the Dark or into the Light’. Producten met decoraties in verrassende effecten die passen bij deze woelige tijden.

Royal Delft staat bekend om haar vooraanstaande samenwerkingen met onder andere Moooi, Henk Schiffmacher en Nederlandse ontwerpers zoals Arian Brekveld. Tijdens Masterly worden deze samenwerkingen en een aantal iconische objecten van Royal Delft verder uitgelicht en gepresenteerd met een bijzondere twist binnen het genoemde thema. Een selectie van de Royal Delft producten in samenwerking met Moooi zullen ook te bewonderen zijn bij de presentatie van Moooi in Milaan. 

Masterly is een initiatief van Uniquole en wordt in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Italië georganiseerd. Samen met andere Nederlandse bedrijven, ontwerpbureaus en collectieven die zich onderscheiden op het gebied van vormgeving en topkwaliteit producten presenteert Royal Delft zich in het Italiaanse designmekka in Palazzo dei Giureconsulti, een karakteristiek pand in de binnenstad van Milaan. Het Nederlandse design trekt internationaal steeds meer aandacht en sluit aan bij de Internationale ambities van Royal Delft. Royal Delft is dan ook trots om deelnemer te zijn van dit evenement.


Royal Delft creëert een wereld van hoogwaardig Delfts Blauw en inspireert met eeuwenoud ambacht en innovatie. Het Dutch Design merk is wereldberoemd en staat bekend om haar uitmuntende kwaliteit, iconische objecten en stijlvolle decoraties. Het originele Delfts Blauw van Royal Delft is geliefd sinds de 17e eeuw en daarmee de laatst overgebleven Delfts Blauw fabriek. Royal Delft heeft kunnen overleven dankzij de voortdurende innovaties in productiemethodes, designs en decoraties. Zo ontstonden er verrassende Pijnacker en Delfts zwart collecties en succesvolle vernieuwende Dutch Design objecten zoals Proud Mary en unieke samenwerkingen met onder andere Supreme®, Mercis, The Johan Cruyff Foundation en Henk Schiffmacher.