Kunst aan het Hof

Nooitgedacht 20 t/m 24 maart


Kunst aan het Hof, de kunstbeurs van het noorden, vindt dit voorjaar weer plaats op het Hof van Saksen in het plaatsje Nooitgedacht (vlakbij Assen/Groningen). Deze boetiek kunstbeurs opent haar deuren voor de derde editie van woensdag 20 t/m 24 maart. De exposanten bestaan merendeels uit PAN deelnemers. In de Havezate van Hof van Saksen vindt deze intieme kunstbeurs plaats met een breed aanbod van kunst, antiek, juwelen & design. De organisatoren en deelnemers van de tweede kunstbeurs Kunst aan het Hof zijn zeer tevreden over de aandacht en al het bezoek dat vorig jaar werd ontvangen. Naar deze derde editie wordt dan ook reikhalzend uitgekeken. Opvallend zijn de uitstekende verkopen, ook aan musea, zoals unieke art Deco stukken die in de collectie van het Drents Museum terecht zijn gekomen.

Charles Schneider Epinay-sur-Seine, Vaas Filete 1924-1926, Galerie Antes Art

Bovendien vond een paar duizend kunstliefhebbers en verzamelaars uit het hele land de weg naar Nooitgedacht. Oprichter Grietinus Harms van Collectie Harms Rolde ziet deze derde editie met plezier tegemoet: “Dat bijna alle deelnemers van het eerste uur weer meedoen vind ik op zich al een succes.”  Dit jaar zijn er ook enkele nieuwe deelnemers zoals galerie Fontana en Barometer & Klokken Specialist Gude & Meis beiden uit Amsterdam.

De authentieke Havezate, hoofdgebouw van Hof van Saksen, biedt wederom onderdak aan de intieme verkooptentoonstelling met voornamelijk PAN deelnemers. Een kleine 20 exposanten krijgen er alle ruimte om hun collectie te tonen in de lichte, gastvrije omgeving. Onder hen bevindt zich de nieuwkomer Galerie Fontana uit Amsterdam die onder ander werk van keramiste Carolein Smit toont. 

Rondom de Havezate zijn prachtige tuinen aangelegd, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf, bekend van vele gerenommeerde projecten zoals op de High Line in New York en, dichter bij huis, rondom Museum Voorlinden. Op het park staan vele sculpturen opgesteld waarlangs een speciale wandelroute leidt. Recent is er het monumentale beeld (20 meter hoog) ‘Trials of Gavin’ van Amerikaanse kunstenaar Jason Myers (*1972) geplaatst. Eerder trok het veel bekijks op het Lowlands festival en het centraal station in Zwolle.


Op en nabij Hof van Saksen in Nooitgedacht zijn diverse lunch- en dinermogelijkheden te vinden. Verder ligt in de nabije omgeving het Drents Museum in Assen (Partner van Kunst aan het Hof) waar de bijzondere tentoonstelling is van Antonio Lopez, meester in Spaans Realisme en op slechts 15 minuten rijden van de kunstbeurs) en het Groninger Museum (op slechts een half uur). Een bezoek aan het Drents museum is goed te combineren met een bezoek aan Kunst aan het Hof.

Carolein Smit, keramisch sculptuur, gesigneerd: C. Smit feb 2, 2023, Rat zittend op gouden juwelenkistje met parelcolier. H 37 cm B 21 cm D 21 cm. Galerie Fontana

Voorlopige lijst exposanten Kunst aan het Hof
Gude & Meis antieke klokken | Kunsthandel Richard ter Borg | Douwes Fine Art | HA-Juweliers | Collectie Harms Rolde | Hein A.M. Klaver Kunsthandel | Heutink Ikonen | Remco van Leeuwen Antiquair | Galerie Lieve Hemel  | Jacob J. Roosjen Specialist Europees Zilver | Galerie Fontana | Inter-Antiquariaat Mefferdt en De Jonge| Stone Gallery| Antes Art

Kunst aan het Hof
Nooitgedacht 
20 t/m 24 maart

Openingstijden en locatie
De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. 

Locatie: Hof van Saksen, Borgerderstraat 12, 9449 PA Nooitgedacht (nabij Assen/Groningen). Er is ter plaatse ruime parkeergelegenheid (P1, P4 en parkeerplaats dag gasten).

Openbaar vervoer: vanaf Station Assen bus 24 richting Stadskanaal en uitstappen bij halte Veldweg in Nooitgedacht. 

Entree: kaarten met korting zijn te bestellen via https://kunstaanhethof.nl/.