Inschrijving symposium gestart


Vrijdag 24 november 2023 viert de Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas haar zeventigjarig bestaan met een dagvullend symposium bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort. Het symposium begint om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30) en zal eindigen om 17.30. Uiteraard is er voldoende gelegenheid voor het ontmoeten van uw medeleden tijdens de lunch en de uitgebreide borrel na afloop. De prijs voor deelname aan deze interessante dag bedraagt € 35,- p.p. inclusief lunch en borrel. (studenten € 25,-)


De lezingen en expertise
Als u deelneemt aan het symposium kunt u lezingen verwachten over uiteenlopende onderwerpen.

Onder andere vertellen Laura Smeets en Denise Campbell (conservatoren keramiekmuseum Princessehof) over porseleinkoorts, het oorsprongsverhaal van Europees porselein.

Hélène Besançon, (hoofdconservator Nationaal Glasmuseum Leerdam) brengt hulde aan Ferrand Hudig, die een belangrijk overzicht van glasblazerijen en -fabrieken in Nederland samenstelde.

Jaap Jongstra (expert zeventiende- en achttiende-eeuws Delfts aardewerk) verhaalt over gemarmerde faience uit het midden van de zeventiende eeuw.

Anne Houk de Jong (kunsthistoricus) belicht de keramist Bert Nienhuis (1873-1960) en zijn veelzijdige werk.

De dag wordt afgesloten met een ‘Vraag en Antwoord’ met Lotte Landsheer van Cor Unum door Eddie Nijhof.

Daarnaast is er een ‘expertise’ ingepland, waarbij u een voorwerp van glas of keramiek uit uw collectie kunt laten beoordelen door een expert. 
Hélène Besançon, Rob Driessen, Ger de Ree en Sebastiaan Ostkamp staan klaar om uw meegebrachte schatten van deskundig commentaar te voorzien.


Inschrijven
Komt u ook? U kunt zich inschrijven voor het symposium door het inschrijfformulier in te vullen dat u op deze website vindt in het blok ‘Symposium’. Hier vindt u ook uitgebreide informatie over deze dag. https://vormenuitvuur.nl/symposium-2023

Noteer alvast de datum 24 november in uw agenda, want dit evenement zult u niet willen missen! We verheugen ons alvast op uw komst….

De symposiumcommissie


Het symposium is mogelijk gemaakt door de bijdragen van: