Formes vivantes

Sèvres t/m 7 mei

De tentoonstelling Formes vivantes in de manufacture et Musée Nationaux in Sèvres, gelegen tussen Versailles en Parijs, belicht de verbindingen die de minerale wereld, uit de aarde afkomstig, en de levende, organische, dieren- en plantenwereld verenigt. Met bijna 350 werken, keramiek van de renaissance tot heden, naast schilderijen, stukken edelsmeedwerk en wetenschappelijke objecten waarmee ze in perspectief worden gezet, stelt de tentoonstelling ons vragen over onze eigen relatie tot de levenden.

Zo (her)ontdekken we een medium dat resoluut verankerd is in zijn tijd en dat vandaag meer dan ooit hedendaagse kunstenaars zoals Giuseppe Penone, Johan Creten of Nadège Mouyssinat inspireert. De tentoonstelling, opgezet door het Adrien Dubouché National Museum in Limoges in 2019, beleeft een tweede wind door deze expositie in het Sèvres Museum.

Bij de tentoonstelling is een catalogus te koop in de boekhandel-boetiek van het museum. Met de bijdragen van kunsthistorici, kunstenaars en biologen, brengt dit boek artikelen en mededelingen samen die keramiek in een interdisciplinair perspectief plaatsen.


Formes Vivantes
Sèvres – Manufacture et Musée Nationaux
Te zien tot 7 mei 2023
www.sevresciteceramique.fr