Excursie Sypesteyn

Loosdrecht 20 april


Beste leden,

Graag nodigen we u uit voor een langverwachte excursie naar Kasteel-Museum Sypesteyn bij Loosdrecht op zaterdag 20 april 2024. Kasteel-Museum Sypesteyn geeft een unieke blik in de wereld van jonkheer Henri van Sypesteyn (1857-1937). Tegenover de 15de-eeuwse Sijpekerk bouwde de jonkheer, aan het begin van de vorige eeuw, het kasteel op oude fundamenten. Het resultaat was wel een stijlvol gebouw, omringd door grachten en een prachtige historische tuin. Jonkheer Henri was een verwoed verzamelaar. Hij verzamelde portretten van zijn voorouders, Loosdrechts porselein en antieke wapens. Maar dat is nog lang niet alles: ook Chinees en Japans porselein, klokken, zilveren en glazen voorwerpen, sculpturen en miniatuurportretten wekten zijn verzamelwoede. De verzamelingen van jonkheer Henri zijn te zien in het landhuis.

Kasteel-Museum Sypesteyn bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat met o.a. een tentoonstelling van nagenoeg de complete collectie Amstelporselein van de Gemeente Amstelveen. In Vormen uit Vuur 245 heeft u al veel kunnen lezen over deze collectie.

Op zaterdag 20 april 2024 worden we rond 10:30 uur ontvangen met koffie en thee op het museum. Hierna zullen we een rondleiding krijgen door het museum waarbij uiteraard wordt stilgestaan bij de collectie Amstelporselein, maar ook bij de grootse historie van het landhuis. De rondleiding duurt ongeveer tot 12:30 uur, waarna u de rest van het Kasteel-Museum kunt bezoeken, waaronder de kamers zoals die in de jaren 30 zijn achtergelaten door jonkheer Sypesteyn, de grote collectie glas, zilver en keramiek, en de prachtige historische tuin. Meer informatie over het museum en de tuin vindt u op www.sypesteyn.nl


Gaat u mee? Introducees zijn welkom. Voor deze excursie vragen we een kleine bijdrage. Voor (partner)leden bedraagt deze €12,50 en voor introducees €15,00. Deze bijdrage is inclusief ontvangst met koffie en/of thee, taart, en de rondleiding, maar exclusief entree tot het museum. Een entreeticket tot het museum en de tuin kost €15,00 en is gratis met een Museumkaart.

Mocht u na de rondleiding in de museumtuin willen lunchen, gelieve dit dan aan te geven bij uw aanmelding, dan zorgen wij dat er een tafeltje voor u is gereserveerd. U kunt zich t/m 13 april opgeven door onderstaand formulier. in te vullen. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie.

Op het inschrijfformulier kunt u aangeven indien u niet wilt dat tijdens de excursie gemaakte foto’s gepubliceerd worden op de website van de vereniging. Foto’s worden nooit beschikbaar gesteld aan derde partijen. U kunt ook aangeven of u in de tuin wilt lunchen zodat we vooraf tafeltjes kunnen reserveren.

We hopen u 20 april te zien bij Kasteel-Museum Sypesteyn!

Liefs,

De excursiecommissie
Jamilla en Marleen