Excursie en ALV Royal Delft

Delft 11 maart

Wij nodigen u van harte uit voor de excursie en de Algemene Ledenvergadering bij Royal Delft in Delft. Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie op generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en nog altijd worden er iconische topstukken volledig met de hand gemaakt in Delft. Het museum bij de fabriek is pas vernieuwd en de zalen opgeknapt. De vergadering vindt ’s middags plaats in een van de vergaderzalen die het museum rijk is. Na de ALV zullen we worden rondgeleid door de fabriek. Voor de vergadering is er tijd om het vernieuwde museum te bezoeken. Neem ook zeker een kijkje op de tentoonstelling Van Ruijsdael tot Frytom waar schilderijen en tegels naast elkaar te zien zijn.

Een expositie over twee grote namen van 17e-eeuwse landschapsschilders die hun kunstenaarschap, ieder voor zich, vormgaven op canvas en op Delfts aardewerk. Hun werken waren toen en nu nog steeds van invloed op eigentijdse kunstenaars. Ze staan bekend om hun perspectieven en weergave van het Nederlandse landschap.

Als primeur zijn werken van Van Frytom en Van Ruisdael naast elkaar te zien. Hier komen twee werelden samen met een hoofdrol voor natuur en landschappen op doek en aardewerk. Daarnaast is er aandacht voor de ambachtelijke techniek over het maakproces van het blauwe pigment, zoals gebruikt door beide meesters, en hoe dat heden ten dagen nog steeds wordt toegepast. Schilders als Van Ruisdael werden gezien als kunstenaars en van Delfts aardewerk zoals Van Frytom, als ambachtslieden. Is het beeldvorming of hadden de twee misschien wel meer overeenkomsten met elkaar dan gedacht?

Gaat u mee? De kosten voor deze dag bedragen €10,00 per persoon. Dit is excl entree tot het museum. Deze bijdrage kunt u overmaken op NL64 INGB 0000 4489 48 t.n.v. Nederlandse Vereniging van Vrienden van Ceramiek en Glas. Graag o.v.v. uw naam en ‘ALV 2023’. Aanmelden kan via excursies@vormenuitvuur.nl of door onderstaand aanmeldformulier in te vullen.

Inschrijven voor "Excursie en ALV Royal Delft"

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.