Excursie Beelden aan Zee

Den Haag, 10 juni


Op zaterdagmiddag 10 juni 2023 gaan we op excursie naar Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Hier zullen we worden rondgeleid door het ruim opgezette museum waar begin juni onder andere een tentoonstelling te zien is met werk van Henry Moore en een installatie met geglazuurde flessen van Steve Wilkes. In Studio aan Zee is tevens werk van kunstenaar Annemarie van Sprang te zien. Zij maakt kunstwerken in porselein. Enkele dagen per maand is zij ook aan het werk in de studio. De precieze invulling houdt u van ons tegoed, maar zet zaterdagmiddag 10 juni alvast in de agenda.

Henry Moore 1968 Maquette Studio. foto: John Hedgecoe

Henry Moore is zonder twijfel één van de belangrijkste Engelse kunstenaars van de twintigste eeuw. Zijn fascinerende beelden balanceren op de scheidslijn tussen figuratie en abstractie en vormen nog altijd een bron van inspiratie voor tal van kunstenaars. Belangrijke thema’s in zijn oeuvre zijn ‘moeder en kind’ en ‘liggende mensfiguren’ De tentoonstelling focust op de invloed van de natuur op zijn werk en de ontwikkeling die hij doormaakte als ambachtelijk beeldhouwer. 

Museum Beelden aan Zee maakte in samenwerking met de Henry Moore Foundation een weloverwogen selectie uit zijn aanzienlijke oeuvre. Aan de hand daarvan, zo’n 70 sculpturen en objecten, wordt de artistieke visie en het maakproces zichtbaar van een van de belangrijkste vernieuwers van de moderne beeldhouwkunst. 


In november 2022 nam Anne-Marie van Sprang (1960) het stokje over van Johan Tahon als kunstenaar die een jaar lang in Studio aan Zee de scepter zwaait. Zij maakt voornamelijk sculpturen van klein formaat, vaak uitgevoerd in wit porselein. Deze worden zorgvuldig ten opzichte van elkaar in een specifieke ruimte geplaatst. Dergelijke intieme, dromerige installaties verleiden de beschouwer om zelf te associëren en te speculeren over de achtergronden ervan. 


Tijdens de excursie zullen we ook kijken naar de keramische installatie Bottle River van de Britse kunstenaar Stephen Wilks (1964). In 2016 begonnen Wilks en zijn vrouw Andrea Wilks aan dit immense project, dat bestaat uit meer dan 1500 geglazuurde flessen van keramiek. Dit krachtige maar poëtische werk weerspiegelt het delicate evenwicht tussen de natuur, de mensheid en het milieu.

De rondleiding zal starten om 15:30 uur en duurt ongeveer een uur. De kosten voor deze dag bedragen €8,00 per persoon, exclusief entree tot het museum. In verband met de tentoonstelling Henry Moore geldt er een toeslag van €3,50 per persoon bij een Museumkaart (deze toeslag geldt niet icm VIPkaart of Rembrandtkaart). 

Aanmelden
U kunt zich tot en met 25 mei 2023 aanmelden voor de excursies door een mail te sturen naar excursies@vormenuitvuur.nl of door onderstaand inschrijfformulier in te vullen. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met daarin informatie over de betaling.


Inschrijven voor "Excursie Beelden aan Zee"

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.