Tussen kunst en keramiek

Slochteren 18 en 24 februari


Wilt u meer weten over Aziatische keramiek? op de Fraeylemaborg in Slochteren worden In februari twee nieuwe evenementen georganiseerd. De evenementen passen bij de tentoonstelling ‘Een duik in de porseleinkast’. Niet te missen voor iedereen die van porselein houd of er meer van wil weten. Van kraakporselein, Zhangzhou, famille rose, Imari, famille verte, Amsterdams bont en meer.  Ontdek aan de hand van de verrassende Van Diepen collectie, de Nederlandse fascinatie voor porselein. De tentoonstelling ‘Een duik in de porseleinkast’ is verlengd t/m 17 maart 2024.


Tussen kunst en keramiek op de Fraeylemaborg
Bent u altijd al benieuwd geweest of dat ene bord in de kast van écht Aziatische keramiek is? Of vraagt u zich af of het porseleinen theeservies dat u van Oma kreeg daadwerkelijk 300 jaar geleden in China is gemaakt?  Breng het naar de Fraeylemaborg en porselein experts Christiaan Jörg (Groninger Museum) en Hillebert Siemensma (Jan Menze van Diepen Stichting) doen hun best u alles te vertellen over de historische en culturele waarde. Zoals gebruikelijk in musea doen zij geen uitspraken over de geldelijke waarde van uw object.

Datum: zondag 18 februari
Tijd: 14.00-16.00 uur
Prijs: gratis
Neem maximaal drie voorwerpen meeWorkshopdag in samenwerking met Kielzog
Een rondleiding van de tentoonstelling ‘Een duik in de porseleinkast’ op de Fraeylemaborg door conservator Carien Kremer en kunstenaar Jos Boerjan. Lunch en een workshop keramiek decoreren met Dineke Oosting bij Kielzog in Hoogezand. Meer: Workshop: Een duik in de porseleinkast in samenwerking met Fraeylemaborg – Kielzog theater | muziekschool | kunstwerkplaats

Datum: zaterdag 24 februari
Tijd: 11.00-16.00 uur
Prijs: €90 (incl. lunch)
Voor volwassenen


Landgoed Fraeylemaborg                                        
Hoofdweg 30                                                          
9621 AL Slochteren                                                 
www.fraeylemaborg.nl